EDID-informatie: stoorzender of harmonie?

#nieuws

Het kan heel vervelend zijn: u bereidt een meeting voor, u verbindt de projector met uw pc of laptop en krijgt ... geen of een volledig vervormd beeld. Het heeft allemaal te maken met EDID, een signaal dat uw projector of flatscreen naar uw pc of Mac stuurt. Maar hoe voorkomt u dat uw audiovisuele hulpmiddelen stoorzenders worden? VCS geeft u twee waardevolle tips.

Tip 1 | het juiste materiaal
Verkeerde EDID-informatie is in het overgrote deel van de gevallen te wijten aan verouderd of niet-professioneel materiaal. Minderwaardige kabels of schermen kunnen het probleem van een slechte resolutie in de hand werken. Vervang ze door professionele audiovisuele onderdelen en het risico op slechte beeldvorming daalt aanzienlijk. Bij een nieuwe installatie minimaliseert VCS de problemen dankzij een juiste keuze van kabels, schermen en projectoren.

Tip 2 | speel op zeker: analoog én digitaal
Gaat u toch nog liever een tijdje door met uw huidige kabels en projectoren? Dan begint u bij een verkeerde resolutie best niet te prutsen aan de instellingen van uw installatie. Het probleem kan namelijk ook in uw pc of Mac zelf zitten. VCS kan de EDID-informatie simuleren en zo de bron van het probleem achterhalen. Via een toestelletje optimaliseren we het signaal, zowel voor uw analoge (VGA) als uw digitale signalen (HDMI).

Wilt u zeker zijn dat EDID bij u geen stoorzender speelt? Neem gerust contact op met ons. Wij zorgen voor een perfecte audiovisuele harmonie!

edid0.jpg
edid1.jpg
edid2.jpg
edid3.jpg