terug naar het overzicht

Digitale communicatie, zaal reservatie, asset management

Locatie

35 vergaderzalen waarvan 18 met audiovisuele apparatuur in de zaal en een touch panel aan de deur, en 17 met alleen een touch panel voor reserveringen aan de deur.

Uitdaging

Helder systeem van zaalreservering en asset management uitwerken.

Oplossing

Reserveringssysteem – Door het grote aantal zalen werkte VCS een vernuftig reserveringssysteem uit. Aan de ingang van elke zaal hangt een touch panel. Hierop leest de gebruiker of de zaal bezet is en voor welke periode. Hij kan de zaalagenda bekijken en de zaal reserveren via het panel of van op de eigen pc.

Room management – Het room-managementsysteem geeft info door over elke aparte zaal: het aantal branduren van de lampen, het aantal gereserveerde zalen, of er een toestel verwijderd werd uit de zaal, ... Bij een defect krijgt de verantwoordelijke automatisch een melding via e-mail binnen. Hierdoor daalde het aantal fysieke interventies van de technische dienst gevoelig.

Uitrusting – VCS rustte in totaal 18 zalen uit met audiovisueel materiaal. Elke zaal kreeg een projector met 2 pc-aansluitingen en luidsprekers in het plafond. Sommige hebben faciliteiten voor audio- en videoconferenties. Door de grootte van de zalen kregen de tafels inbouwmicrofoons. Elke zaal wordt bestuurd door een geautomatiseerd systeem. Sommige hebben een draadloze of vaste touch panel, andere een draadloze afstandsbediening.

LCD-schermen – Het hele bankgebouw heeft nu ook LCD-schermen: in de wachtruimte, koffiehoeken, aan de receptie. Via een koppeling kunnen de schermen vanuit één of meer plaatsen worden aangestuurd.

IMG_6499.jpg
IMG_6510.jpg
IMG_6514.jpg
IMG_6517.jpg
IMG_6520.jpg
IMG_6552.jpg
IMG_6554.jpg
IMG_6592.jpg
IMG_6627.jpg
IMG_6632.jpg
IMG_6649.jpg
IMG_6653.jpg